Alternativ orme strategi

Alle heste har orm i større eller mindre grad, det smarte er at holde bestanden af orme under kontrol og på et niveau så hestene kan undgå at skulle mediciners flere gange om året med diverse kemiske orme midler.

Samtidig har vi alle en sort sky over hovedet der hedder resistens, som er et stigende problem i forbindelse med for lidt variation i orme midler.

Urter er her det bedste middel vi har til alternative og naturlige orme strategier – men lad det være sagt med det samme, urte kure alene er ikke nok, foder, fold og stald miljø, trænings niveau samt en hel del andre forhold skal være optimale og skal tænkes med i en evt. alternativ orme strategi.

Når vi begynder med alternativ orme strategi er det altid med baggrund i hestens levevis, det optimale er selvfølgelige ikke altid tilstede og ikke altid muligt at nå frem til, men i langt de fleste tilfælde er det muligt at ændre nogle få parametre, der gør at en alternativ orme strategi er et brugbart middel til at nedbringe brugen af kemiske orme midler.

Ønsker du at komme igang med Alternativ orme strategi, er det en god ide at starte med  se på de forhold din hest lever med.

Staldforhold – er det dybstrøelse, træpiller, tørv, halm piller eller halm ? Hvordan behandles bunden ?

Foder – hvordan er din foderblanding sammensat, er det færdig køb, er det hjemmelavet , findes der en foderplan, hvor meget og hvilken kvalitet er hø og wrap ?

Vitaminer og mineraler – får din hest de vitaminer og mineraler samt grundstoffer den har brug for ? hvilket mærke og mængde ?

Foldforhold – Hvordan er folden, lille – stor, hvor mange heste er der på folden, skifter du mellem foldene, kommer hesten på døgnfold, er der stråfoder til rådighed året rundt, er der altid friskt vand, er der stor udskiftning af foldkammerater ?

Hestens helbred – har din hest mug, svamp eller andet, har den været skadet og haft boksro eller stået på sygefold, har din hest være influenza ramt, er din hest vaccineret, samt andre tilstande der kan påvirke din hest ?

For at være godt orienteret så laver vi en naturmedicinsk sundhedstest på de heste der går på folden eller på hele stalden.

Alle disse spørgsmål er vigtige at besvare, for at kunne sammensætte en fornuftig og individuel alternativ orme strategi.

Alternativ orme strategi er individuelt og kan ikke laves som færdigprodukt. Det er et samspil mellem ovenstående parametre, vitaminer og mineraler samt individuelt udvalgte urter og naturprodukter.

Hvordan kommer du igang:

1. du kontakter os for en samtale eller et møde

2. du skriver alle oplysninger ned om din hest, som du sender til os

3. vi udarbejder en plan inden for de rammer du har til rådighed

4. du sørger for de ændringer i dit heste hold du selv kan ændre og som vi aftaler

5. vi sender plan for urter, foderændringer osv. samt udførlig vejledning

6. efter 6 måneder reviderer vi din alternative orme strategi enten per mail eller ved et møde alt efter hvad du synes du har lyst til og brug for.

dette gøres på baggrund af en naturmedicinsk sundhedstest samt en gødningprøve testet både af en vilkårlig dyrlæge og af os ( du indsender en gødnings prøve og sender en kopi af svaret til os)

7. efterfølgende revidere vi i henhold til de fakta oplysninger vi har og sammensætter næste års alternativ ormestrategi plan.

Det er vigtigt at tage gødnings prøver min 2 gange årligt, heste kan selv om de har være “ormefri” i mange år,  komme i situationer, hvor de pludselig er modtagelige for orm, årsagerne kan være mange og ikke altid til at forudse.

Du har formentlig rigtigt mange spørgsmål og du er velkommen til  at kontakte os på telefon 60 70 11 67  –

Det er også muligt at booke et foredrag for en gruppe af interesserede.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Show Buttons
Hide Buttons