Rideterapi og Hippoterapi

Målgruppen for rideterapi og hippoterapi er børn, unge og voksne med bl.a.  adhd, autisme, asperger, indlæringsvanskeligheder og sociale ubalancer, samt har klienter med fx.: PTSD,  motoriske problematikker,  selvværd og selvtillid problematikker, angst, sociale fobier og spiseforstyrelser stor glæde af enten Rideterapi eller Hippoterapi som støtte til anden behandling

Ride og Hippoterapi er et samspil, hvor arbejdet og samværet med hesten, hunden eller katten og samtaleterapi med behandleren indgår som et hele og samme arbejder vi os i fællesskab gennem rutiner, som optimerer den enkelte i dagligdagen.

Rideterapi og hippoterapi bygge på special kompenserende pædagogik og træning sammen med heste. Her bruger vi dog både heste, hunde og katte i terapien alt efter klientens reference ramme samt ønsker.

Målet med rideterapi og hippoterapi er ikke nødvendigvis at ride, men at bruge samværet med dyrene til at træne og udvikle kognitive, sociale og emotionelle færdigheder, samt opøve strategier for en bedre funktioneret hverdag.

Rideterapi  og hippoterapi kan være et behandlings og terapi forløb i samråd med familien og klienten selv samt evt. pædagoger og lærer eller personens egetterapi forløb.

Et terapi forløb er individuelt og bliver tilrettelagt med focus på den enkeltes specielle situation.

Alle terapi forløb starter med en samtale med en omsorgsperson og klienten selv.

Hestene er specielt trænede

Hundene er trænede til at være gode partnere og lyttere

Kattene er ærlige og en afspejling af dig selv.

Det er et krav at du bruger ridehjelm, når du arbejder med hestene.

Begge terapeuter har pædagogiske og terapeutiske uddannelser bag sig, samt er begge underviserer på Rideterapeut Skolen