Vokseværk

Vi kender det alle, vokseværk, der kan gøre så ondt at man næsten har lyst til at fjerne benet – i mange tilfælde kan det nærmest være invaliderende og specielt i den alder hvor altid skal foregå i løb er det næsten ikke til at holde ud.

Typisk ses vokseværk hos et sundt og normalt barn midt om natten eller efter hvile.  Barnet vågner grædende op eller vil efter en periode med hvile begynde atklager over, at det gør ondt i begge ben. Smerterne varer 10-15 minutter og beskrives som liggende dybt inde i benene – enten i knæ, skinneben eller fodled. Efter nogen tid falder barnet igen til ro og smerterne forsvinder lige så pludseligt som de er komme.

Har barnet haft vokseværk en enkelt gang, vil det med stor sandsynlighed få vokseværk flere gange over nogle år. Som regel har barnet 3-4 månedlige anfald af vokseværk over et par år. Det er almindeligt, at barnet har ondt i perioder og i andre slet ikke mærke noget.

Der er endnu ikke nogen dokumentation for hvad vokseværk egentlig er, men ubehageligt for både børn og forældre det er det helt sikkert.

En enkel eller 2 behandling vil normalt kunne afhjælpe problemet, i visse tilfælde kan det være en fordel at teste for vitamin og mineral ubalancer samt intolerancer i kosten.

Det er ikke bevist, men erfaringer fra Center For Alternativ Behandling viser at visse genstridige tilfælde af vokseværk hænger sammen med den kost og de næringstoffer der optages i systemet.

 

Tidsbestilling: Telefon 60 70 11 67 eller online her