Den hele Ekvipage

De fleste ryttere har oplevet, at når hesten har fået en behandling, så kan de klart mærke egne skævheder og kimen til en fælles belastning er lagt, på sigt er det vigtigt at være obs på disse “fælles skævheder” og arbejde målrettet på at få balance og harmoni i den samlede ekvipage.

Mange oplever at fx. et udramatisk fald, en skade eller en længere pause har givet ubalance i ridningen også selv om der er blevet trænet målrettet op, er genopbygget, hesten er rette og skades pausen er ovre. Det er ofte fordi disse fælles belastninger, skal ses og behandles samlet. Når først disse er rettet vil du se og mærke en effekt af dine anstrengelser.

På center for alternativ behandling tilbyder vi konsultation til både hest og rytter, men vi går lidt videre og har udarbejde en samlet pakke, der udover kombinationskonsultation af hest og rytter også indeholder bevægelses analyse, termografisk saddelcheck og helkrops termografi af din hest, dette samlede billede giver en enestående mulighed for at opdage og dermed afbalancere disse “fælles” issues.

En ekvipage konsultation indeholder:

Bevægelses analyse af både hest og rytter både samme og hver for sig.

Termografisk saddelcheck inkl. billedmateriale tilsendt på mail

Helkrops termograf af hest inkl. billedmateriale tilsendt på mail

Kombinations konsultation og afbalancering af hest

Kombinations konsultation og afbalancering af rytter

Rådgivning og vejledning i forhold til øvelser og træning.

Sådan foregår en ekvipage konsultation:

På den aftalte dag og den aftalte tid mødes vi, det er vigtigt at din hest er sadlet op og varmet godt igennem.

Først ser vi jer i de 3 gangarter, ca. 15 min, jeg siger ikke så meget, jeg danner mig et billede af jer som helhed og skriver noter til den efterfølgende konsultation af både rytter og hest

Så er det tid til termografisk saddelcheck (du får billeder tilsendt på mail så du kan tage en snak med din saddelmager)

Efter jeres ridt og saddelcheck vil jeg ofte gerne se hesten uden saddel i longe

Efterfølgende bliver din hest termografisk fotograferet, (billederne får du tilsendt på mail)

På baggrund af ovenstående starter vi konsultation og afbalancering af din hest med fokus på de observationer vi har noteret og set. Vi arbejder med en kombination af flere forskellige manuelle terapeutiske behandlingsformer som kranio sakral terapi, akupressur, bindevævs massage, kranielle osteopatiske teknikker, hippo-healing, meridianmassage osv.

Vi sætter din hest i en afslapningsboks med vand og dit eget hø eller wrap

Efterfølgende tager vi en grundig snak om den proces vi har igangsat, samt, hvilke efterfølgende øvelser og træning du skal arbejde med.

Din hest skal have fri ca. 3 dage, den skal have masser af væske og så vil jeg som oftest anbefale en antiinflammatorisk foderplan den næste uge.

Så lader vi din hest få hvile og det er dig der kommer i fokus, nu har jeg jo set dig ride og dannet mig et billede af dit bevægelses mønster sammen med din hest, Nu checker vi dig både i bevægelse og stillestående, du bliver også bedt om at lave nogle bøje øvelser, dette for at jeg kan danne mig et overblik. På baggrund af disse observationer og ud fra de notater jeg har udarbejdet, da vi checkede jer samme, saddelcheck og termografien af din hest kan jeg afbalancere de skævheder der er sammenfaldende samt sørger for at din almene kropsholdning er i balance så jeres samarbejde i træningen bliver harmonisk.

Vi arbejder i princippet med samme manuelle behandlingsformer som er kranio sakral terapi, akupunktur/akupressur, bindevævs massage, kranielle osteopatiske teknikker, kranio sakral terapi, zoneterapi hippo-healing og tapping.

Efter behandling af dig tager vi en snak om evt. efterbehandling, øvelser osv. der kan hjælpe dig fremadrettet.

Du skal afsætte ca. 2 til 2½ time til ekvipage konsultation.

Opfølgende konsultation:

Det er vigtigt at følge op på både dig og din hest samt jeres fælles træningssamarbejde, derfor er det vigtigt at du og din hest kommer til check. Her går vi din hests og dine fokuspunkter igennem og følger op på det forudgående arbejde.

En opfølgende konsultation indeholder:

Bevægelses analyse af ekvipagen

Termografisk check af fokuspunkter fra 1. ekvipage konsultation

Afbalancering og behandling af fokuspunkter

Opfølgende check skal foregå ca. 14 dage til 1 måned efter 1. ekvipage behandling og du skal afsætte ca. 1 til 1½ time.

Ovenstående beskrivelse er baseret på at du kommer her på klinikken med din hest.

Ekvipage konsultation og opfølgning hjemme hos dig:

Vi kan sagtens komme til dig, hvis du synes det er nemmere, det kræver dog at du har faciliteter til rådighed.

Som minimum skal du have en stald der ikke er for lys, en god bane eller ridehus, en boks eller et afskærmet område til din hest, et rum med varme, der har en størrelse så der kan stå en transportabel briks med plads til bevægelse.

Der bliver tillagt kørsel til ud kørende behandlinger, er i flere samme sted kan denne udgift deles.

Har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os for en snak på 60 70 11 67

Vi gør opmærksom på at en alternativ og komplementær konsultation aldrig kan erstatte et besøg hos din dyrlæge.


close

Tilmeld dig for at modtage nyheder og tilbud i din indbakke

Privatlivs og cookie politik *

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.