Termografisk saddelcheck

I forbindelse med saddelproblemer og tilpasning er termografen en fantastisk hjælper, der viser nøjagtig, hvordan sadlen ligger, om der er et asymmetrisk tryk, om der er ujævnheder eller for meget for lidt tryk, der kan være årsag til smerter og nedsat præstationsevne.

At få sin hest termograferet før et saddelskift, en omstopning eller bare for at være på den sikre side er guld værd og kan spare både ejer og saddelmager for mange diskussioner, korrektioner og omstopninger, samt ikke at forglemme hesten for meget ubehag.

Termografen er hudløs ærlig og alle ubalancer kan ses på et sådan billede, når du afleverer din saddel til saddelmageren sammen med det billede materiale vi udarbejder, giver du så korrekt informationer vedr. din hest, dens ubalancer, skævheder og fokuspunkter som muligt.

Dette gør at din hest formentlig får en saddel der ligger perfekt, der ikke trykker, ikke giver unødvendige ubalancer osv.

”The Horse” har beskrevet et forsøg fra Brasilien hvor forskere og dyrlæger har brugt termografi som hjælp til saddeltilpasning, hvor konklusionen fra forskerne er klar og entydig –

”på trods af de store antal dårligt tilpassede sadler var der kun to heste (1,6%) der viste tegn på modstand under opsadling fx: bid, spark eller krumme ryg. Resultaterne indikerer, at du som hesteejer ikke altid kan stole på at hesten ”fortæller” dig at, noget gør ondt.”

Hvis dette er korrekt, hvilket jeg ikke betvivler, så er der virkelige god brug for termografen i forbindelse med tilpasning af sadler, nye som gamle, inden tilpasning og omstopning.

Vi tilbyder et fuldt sæt billeder (ca. 10 til 12 billeder) der viser

1.: Hestens ryg inden opsadling og arbejde

2.: Hestens ryg uden saddel efter 15 min arbejde

3.: Hestens ryg med saddel efter 15 min arbejde med rytter

4.: Sadlen efter arbejde

5.:En gennemgang af billeder sådan at ejer er informeret om evt. problematikker, der skal tages hensyn til.

6. Journal/rapport udarbejdet med baggrund i de informationer termografen viser – fuldt billed materiale, der uden redigering kan tages med til saddelmager eller være udgangs punkt for fx. ændrede trænings og/eller behandlingsmetoder

6.: Opfølgende check af tilpasset saddel ( billedmateriale med problematikker udleveret) foregår altid på Center For Alternativ Behandling

Billederne kan medbringes til saddelmager, der ud fra ovenstående billedmateriale kan tilpasse sadlen korrekt i forhold til den enkelte hest.

Det er vigtigt for os at gøre opmærksom på at vi ikke samarbejde med specielle saddelmagere eller firmaer, at en termografering hos os er et uvildigt information.

Link til artikel fra The Horse  her 

Show Buttons
Hide Buttons
Scroll to Top