Termografi

TERMOGRAFI

 

Hvad er termografi

Det er egentlig meget enkelt at forklare

 

En termograf måler og viser med farver temperatur forskelle på en overflade.

Man har i årevis brugt termografen inden for industrien, til fx at finde lækager, inden for byggeriet til at opdage ”huller” i isoleringen i forbindelse med energi rapporter osv.

Inden for lægevidenskaben har termografien inden for de sidste år taget et kvanteskridt og er i stadig udvikling.

Et termografisk billede viser med farver hvor på kroppen der er ubalancer, hvor der er ophobninger af varme (inflammation, betændelse osv.) samt om der er symmetri.

På Center For Alternativ Behandling har vi valgt at arbejde med termografi, netop fordi vi synes det giver os et meget større felt at arbejde ud fra, samt større muligheder for at vejlede og behandle både humane og veterinære klienter.

Både dyr og mennesker har stor glæde af at blive termograferet – både forebyggende og som en hjælp til at finde den bedst mulige behandlings metode

”se dine smerter” er måske lige lovligt meget at forholde sig til, men vi kender næsten alle til et blåt mærke eller

– vi ved alle at når vi forstuver et led så bliver det rødt og varmt – det er til at forholde sig til, men forskellige steder i kroppen kan vi have ophobninger der ikke lige kan ses med det blotte øje, men som alligevel giver smerter og ubehag – ved at termografere kan man se disse skjulte problematikker og begynde en behandling eller en genoptræning inden skaden vokser sig stor.

En sportsudøver, om det er et menneske eller et dyr, der står over for en større opgave/konkurrence kan med stor fordel blive termograferet – små ubalancer kan nemt blive til større skader ved ekstrem påvirkning og det er med stor sandsynlighed muligt at begrænse disse skader ved at ”opdage”, behandle og genoptræne disse ubalancer inden en større præstation.

Vi har formentlige også alle stået i en situation, hvor vi har skullet genoptræne og samtidig opdaget, hvor svært det er at følge en skade i en genoptræningssituation – med en termografering kan man følge genoptræning uge for uge og derved korrigere og tilpasse så genoptrænings tiden bliver optimalt udnyttet.

Klienter med diffuse smerter, fibromyalgi, slidgigt, tennisalbuer, rygproblematikker, piskesmæld, osv. har en langt større mulighed for at målrette både træning og behandling.

På den veterinære side er termografien nærmest et lille mirakel, at se sin hund, kat eller hest have ondt uden at kunne kommunikere er nærmest det værste man kan komme ud for som dyreejer –  Ved at kunne ”se” smerten er det også muligt at behandle og genoptræne på en for dyret korrekt og så smertefri måde som muligt.

En lille ting som en saddel tilpasning kan blive en stor og betydelig i omgang med mange forskellige forsøg – ved at få en saddeltermografering undgår man alle disse mellemliggende forsøg, idet hesteejer kan vise nøjagtig hvilket problemer hesten har og hvor den har ondt. Saddelmageren har et detaljeret billede at kunne forholde sig til.

Det er dog vigtigt at være klar over at et termografisk billede ikke er en diagnose i sig selv og der skal ikke herske tvivl om at det er vigtigt at være opmærksom på at termografien viser temperatursvingninger i huden og ikke hverken knogler eller organer.

Termografien er et værktøj der gør det lidt nemmere at gøre det rigtige både som behandler og terapeut men også for klient og dyreejer

close

Tilmeld dig for at modtage nyheder og tilbud i din indbakke

Privatlivs og cookie politik *

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.