Hest

Heste har som mennesker brug for at få løst op for diverse spændinger, fysiske og psykiske traumer, eneste forskel er, at heste ikke kan fortælle os med ord, hvor det gør ondt eller er ubehageligt, vi skal ofte se os frem eller vurdere på symptomer, træningsproblemer og evt. adfærd.

Mange heste har spændinger, der påvirker deres adfærd eller træning, det er slet ikke unaturligt og egentlig helt normalt, at en sportsudøver eller atlet har brug for at blive afbalanceret. 

Det kan være svært at finde den direkte årsag til de problemerne vi har med vores hest og ofte er det en kombination af flere, som vi kan mærke i den daglige træning. 

Center For Alternativ Behandling kan med udgangspunkt i de forskellige behandlingsformer der bl.a. er kranio sakral terapi, akupressur, hippo-healing, kinesiologi samt meridian massage afhjælpe mange af de problematikker vi oplever med vores heste i dagligdagen

Enhver manuel konsultation starter med en bevægelses analyse, det foregår gerne på både blød og hård bund og i alle 3 gangarter, ligger symptombilledet med rytter, vil vi også gerne se hesten under rytter.

Efterfølgende termografere og palpere vi, vi bruger ofte puls-diagnose og akupressur for at identificere de dybere belastninger.

Vi vil samtidig gerne have jer til at fortælle, hvilke udfordringer I har i dagligdagen, træningen osv.: 

Den grundige forundersøgelse gør at vi både kan arbejder med den egentlig og specifikke problematik og samtidig arbejder helhedsorienteret. 

Efter forundersøgelsen afbalancerer og forbereder vi hesten til at modtage og arbejde sammen med os, hvilke ofte er en kombination af flere behandlings- og terapi former.  

Efter behandling, checker vi de områder vi fandt ved forundersøgelsen, samt ser hesten i bevægelse uden rytter.

Erfaringen har vist, at heste altid skal arbejdes med ud fra et helhedssyn – at årsagen skal findes og at både den aktuelle skade, almentilstanden, foder, tilskud, træning, skade historik, opstaldningsform osv. er vigtige faktorer for succes. Derfor indgår disse parametre altid i en konsultation, som en vejledning til hesteejer med afsæt i den aktuelle situation.

Din hest skal efter manuel konsultation holde fri i min. 3 dage, dvs. kun fold og hygge samt masser af væske.

Det er en rigtig god ide at få udarbejdet en naturmedicinsk sundhedstest før en manuel behandling, hvis du står med en hest med uklare symptomer eller hvor du har mistanke til belastninger, der kan være kroniske eller foderrelateret. 

Flg. problematikker har vi gode erfaringer med:

Sædstrengsadherance/fibrose

Halthed

Skævheder og spændinger i for og bagpart

Stress – vævning og krybbebidning

Adfærdsproblemer

Angst

Forfangenhed

EMS

Allergier

Hov problemer – gentagne hov bylder – svage hove

Både akutte og ældre sene, muskel og led skader

Immunforsvar

Forgiftninger

Vitamin og mineral balance/ubalancer og årsager

Hvinskhed

Traumer

Foderproblemer 

Alternativ orme strategi

Har du problemer eller skader der ikke er nævnt her er du velkommen til at kontakte os for en snak på 60 70 11 67

En helt almindelig konsultation tager ca. halvanden time. Det er vigtigt at hesten får rigeligt at drikke, samt for mulighed for at gå lidt rundt. 

Har du ikke mulighed for at komme til Center For Alternativ Behandling med din hest—eller mener du at det vil være bedste med behandling i hjemstalden, har du mulighed for at bestille hjemmebesøg på 60 70 11 67

Vi gør opmærksom på at en alternativ og komplementær konsultation aldrig kan erstatte et besøg hos din dyrlæge.


Tilmeld dig for at modtage nyheder og tilbud i din indbakke

Privatlivs og cookie politik *

Vi spammer ikke! Læs vores privatlivspolitik hvis du vil vide mere.