Hest

Heste har som mennesker brug for at få løst op for diverse spændinger og traumer, eneste forskel er, at heste ikke kan fortælle os med ord, hvor det gør ondt eller er ubehageligt, vi skal ofte se os frem eller vurdere symptomer.

Mange heste går med skævheder, der påvirker deres adfærd, eller trænings iver—gennem behandling kan disse skævheder rettes/ændres så hestene bliver forandrede i hverdagen og samværet bliver optimalt.

Det er kan være svært, at finde den direkte årsag til de problemerne vi har med vores hest —med mindre det er et synligt sår, en brækket knogle osv. men vi kan mærke på vores hestes adfærd at noget ikke er korrekt.

Center For Alternativ Behandling kan med udgangspunkt i de forskellige behandlingsformer afhjælpe mange af de problematikker vi oplever med vores heste i dag.

Vi starter altid med en bevægelses analyse, det foregår gerne på både blød og hård bund og i alle 3 gang arter, ligger symptombilledet kun når der er rytter på, vil vi også gerne se dette.

Efterfølgende termografere og palpere vi, vi bruger ofte puls-diagnose og akupressur for at identificere de dybere belastninger.

Den grundige forundersøgelse gør at vi kan behandle årsager specifikt og med rimelig stor sikkerhed gøre en forskel.

Efter forundersøgelsen afbalancere og forbereder vi hesten til den egentlige behandling, som ofte er en kombination af flere behandlingsformer.

Efter behandling, checker vi de områder vi fandt ved forundersøgelsen, samt ser hesten i bevægelse uden rytter.

Erfaringen har vist, at heste altid skal behandles ud fra et helheds syn – at årsagen skal findes og at både den aktuelle skade, almen tilstanden, foder, tilskud, træning, skade historik , opstaldningsform osv. er vigtige faktorer for succes med behandling af heste. Derfor indgår disse parametre altid i en behandling som en vejledninge til hesteejer med afsæt i den aktuelle behandling.

Din skal efter manuel behandling holde fri i min. 3 dage, dvs. kun fold og hygge samt masser af væske.

Det er en rigtig god ide at få udarbejdet en naturmedicinsk sundhedstest før en manuel behandling, hvis du står med en hest med uklare symptomer eller hvor du har mistanke til belastninger, der kan være kroniske.

Flg. problematikker har vi gode erfaringer med at behandle:

Sædstrengsadherance/fibrose

Halthed

Skævheder og spændinger i for og bagpart

Stress – vævning og krybbe bidning

Adfærdsproblemer

Angst

Forfangenhed

EMS

Allergier

Hov problemer – gentagne hov bylder – svage hove

Både akutte og ældre sene, muskel og led skader

Immunforsvar

Forgiftninger

Vitamin og mineral balance/ubalancer og årsager

Hvinskhed

Traumer

Foderproblemer 

Alternativ orme strategi

Har du problemer eller skader der ikke er nævnt her er du velkommen til at kontakte os for en snak på 60 70 11 67

En helt almindelig behandling tager ca. halvanden time. Det er vigtigt at hesten  får rigeligt at drikke, samt for mulighed for at gå lidt rundt inden turen hjem.

Har du ikke mulighed for at komme til Center For Alternativ Behandling med din hest—eller mener du at det vil være bedste med behandling i hjemstalden, har du mulighed for at bestille hjemmebesøg.

Vi gør opmærksom på at alternativ og komplimentær behandling ikke kan erstatte kontakt til dyrlægen ved dyrlægefaglige spørgsmål.