Glutenfrit “Rugbrød”

Økologisk Glutenfri rugbrød med Hørfrø og Solsikkekerner

Majsmel og boghvedemel kan evt. delvis erstattes med flager/fuldkornsmel, hvis der ønskes en større fuldkornprocent.

eller

Alle kerner kan knuses eller blendes til mel, det har ingen betydning for smag men kan have stor betydning for optagelse af de vigtige næringsstoffer og gode olier der er i brødet.

Du skal bruge:

6 dl kogende vand

10 Stenfri svesker

100 g Hørfrø (skal altid knuses eller blendes lige før brug)

50 g Solsikkekerner

150 g Quinoa flager

175 g Majsmel

75 g Boghvedemel/Flager

1 tsk Bagepulver

1 tsk salt

20 g Fiber Husk (Stødt loppefrøskaller)

Sådan gør du:

Svesker overhældes med 6 dl kogende vand, lad det gerne stå natten over i stuetemperatur, blandingen blendes.

De øvrige ingredienser tilsættes, dejen skal nu æltes godt enten ved hjælp af håndmixer eller røremaskine. Dejen skal være “våd” når den er færdig

Dejen kommes i en smurt form eller i en form foret med bagepapir. Rids linier eller tern i overfladen. Formen sættes i en forvarmet ovn ved 175 grader I 60 min.

Afkøles derefter på en bagerist.

Kan fryses

Scroll to Top